Cum pot afla daca datele mele personale de acces au fost compromise ?

Unul dintre cele mai populare și eficiente dintre aceste site-uri este HaveIBeenPwned.com, o bază de date întreținută de analistul de securitate Troy Hunt. Nu trebuie sa-i fac reclama pentru ca oricum e un “guru” in domeniu.

Este nevoie doar de adresa dvs. de email pentru a verifica, si o face cu încrucișari cu mai mult de 10 miliarde de conturi care au fost încălcate în trecut pentru a afla dacă adresa dumneavoastra este printre ele.

De asemenea, are o opțiune, pentru ca utilizatorii să verifice dacă parola contului a fost compromise – si este o informatie foarte importanta de care am nevoie.

Din păcate inca nu pot vedea daca numarul de telefon a fost compromise – care au fost cel mai frecvent câmp de utilizator descarcat în ultima scurgere de date de pe Facebook.

Ce trebuie să faceți dacă datele personale au fost compromise ?

În orice încălcare a datelor, este important să vă asigurați că documentele de identitate, cum ar fi permisul de conducere și detaliile pașaportului, nu au fost compromise.

Dacă adresa dvs. de e-mail a fost expusă, modificați parola pentru contul respectiv și configurați autentificarea cu doi factori, acolo unde este posibil.

Pentru a vă proteja în viitor, utilizați un manager de parole. Acestea sunt servicii cu plată sau “free” care pot genera parole lungi și dificile pentru conturile dvs. și le pot stoca pentru dvs., astfel încât să nu mai aveți nevoie să le amintiți.

Asigurarea cibernetică este un mod rentabil de a obține nu numai acces la instrumentele de gestionare a riscurilor, cum ar fi programele de educare a angajaților axate pe phishing și de a acoperi pierderile financiare dacă cineva greșește.

Si o ultima informatie :

Cybernews ne informeaza ca 500 milioane de conturi Linkedin sunt e vanzare pe “dark web”  https://cybernews.com/news/stolen-data-of-500-million-linkedin-users-being-sold-online-2-million-leaked-as-proof-2/

Ce nu stim exact este dacă vanzatorul vinde profiluri LinkedIn actualizate sau dacă datele au fost preluate sau agregate de la bresele de securitate anterioare.

Daca informatia ti s-a parut utila te aștept un Reply din partea ta despre acest material.
Vreau să știu dacă a fost folositor și ce alte materiale ai vrea să mai primești de la mine.

Aveți întrebări dacă asigurarea cibernetică este potrivită pentru afacerea dvs.? Contactați-ne : office@bsource.ro

error: Content is protected !!