Impactul COVID-19 asupra pieței asigurărilor cibernetice

Impactul COVID-19 asupra pieței asigurărilor cibernetice

Impactul COVID-19 asupra pieței asigurărilor cibernetice

În mijlocul crizei pandemiei COVID-19, diferite guverne și autorități de reglementare mandatează atât organizațiile publice, cât și cele private să adopte noi practici pentru a lucra la distanță și pentru a menține distanțarea socială. De atunci, modalitățile digitale de business au devenit noul plan de continuitate a activității (BCP) pentru diferite organizații. Odată cu utilizarea pe scară largă a dispozitivelor BYOD ( Bring your own device ), tendința WFH ( work-for-home ) și penetrarea internetului în toate colțurile globului, suntem înclinați progresiv către utilizarea tehnologiilor digitale, determinând necesitatea unor măsuri de asigurare cibernetică pentru protecția împotriva consecințelor atacurilor cibernetice. Soluțiile de asigurări cibernetice permit organizațiilor să asigure continuitatea afacerii și să își mențină politicile de securitate față de amenințarea criminalității cibernetice și a actorilor de amenințare rău intenționată.

Dinamica pieței asigurărilor cibernetice

Tendinta: creștere a reglementărilor obligatorii și a legislațiilor privind securitatea cibernetică pentru a spori cererea de protecție a asigurărilor

Organismele guvernamentale de reglementare și agențiile de aplicare a legii din întreaga lume au luat numeroase inițiative pentru a întări securitatea și protecția datelor. Odată cu apariția COVID-19, necesitatea unei polițe de asigurare cibernetică a fost realizată de asigurați, brokeri, asigurători și agenți. Digitalizarea în creștere a dus la o creștere extraordinară a ratei atacurilor cibernetice, cu atât mai mult în timpul pandemiei COVID-19. Prin urmare, cerințele complexe și reglementările în domeniul securității datelor sunt de așteptat să conducă la uniformizarea pieței asigurărilor cibernetice în viitor.

Costurile asigurării cibernetice

Costurile standard ale asigurării cibernetice sunt unul dintre factorii majori care împiedică creșterea pieței asigurărilor cibernetice. Companiile de asigurări au fost nevoite să plătească daune mari din cauza atacurilor ransomware din ultimii doi-trei ani. Chiar dacă companiile de asigurări cibernetice nu acoperă integral  suma răscumpărării, costul recuperării pentru sistemul compromis este ridicat. Companiile de asigurări cibernetice măresc costurile de acoperire pentru a acoperi costurile suplimentare datorate serviciilor adăugate, cum ar fi negocierea cu hackeri și asistență pentru recuperarea datelor în timpul unui atac ransomware. Creșterea prețurilor asigurărilor cibernetice in perioda pandemiei a încetinit cresterea lor mai ales ca organizațiile sunt mai concentrate pe creșterea securității cibernetice, mai degrabă decât pe plata primei de asigurare.

Oportunitati : Adoptarea inteligenței artificiale AI și a tehnologiei blockchain pentru analiza riscurilor

AI și blockchain-ul se numără printre tehnologiile recente de tendințe care se așteaptă să adauge capabilități avansate soluțiilor de analiză a riscurilor și să deschidă noi căi de creștere. Integrarea acestor tehnologii cu soluții de analiză a riscurilor ar aborda unele dintre provocările cheie cu care se confruntă companiile de asigurări cibernetice. Soluțiile de analiză a riscurilor joacă un rol cheie în analiza daunelor, gestionarea rezervelor și asigurarea acoperirii polițelor. Subscrierea la asigurăre este un alt domeniu în care soluțiile de analiză a riscurilor devin cruciale pentru a evalua mai bine riscurile și a lua decizii în cunoștință de cauză. Există diferiți furnizori de pe piață care au început să integreze tehnici avansate – cum ar fi modelarea statistică pentru a analiza rapid datele și a genera informații.

Provocare: În ciuda riscurilor crescânde de securitate cibernetică, asigurătorii cibernetici se luptă pentru a câștiga contracte

În ciuda creșterii numărului de incidente de securitate, companiile de asigurări se luptă să vândă polițe de asigurare cibernetica. Odata cu creșterea numărului de atacuri ransomware și a incidentelor de securitate, companiile de dimensiuni mici sunt lente atunci când vine vorba de adoptarea polițelor de asigurare cibernetice independente. Costuri ridicate, limite mai mici de acoperire, termeni de acoperire complexi și lipsa de conștientizare legată de polițele de asigurări cibernetice sunt câțiva dintre factorii care inhibă creșterea pieței asigurărilor cibernetice.

În funcție de dimensiunea organizației, segmentul întreprinderilor mari va conduce piața dupa anul 2020

Întreprinderile mari sunt organizații care au mai mult de 1.000 de angajați. Aceste organizații investesc mult în tehnologii avansate pentru creșterea productivității și eficienței. Întreprinderile mari optează pentru soluțiile de asigurare cibernetică și se așteaptă să investească semnificativ în soluții avansate de asigurări cibernetice pentru a oferi o securitate optimă mediului competitiv intens al întreprinderilor lor.

Întreprinderile mari utilizează un număr mare de aplicații bazate pe cloud și Internet of Things (IoT), care sunt extrem de sensibile la atacurile cibernetice. Mai mult, o presiune strictă de reglementare determină conștientizarea riscurilor cibernetice cu necesitatea soluțiilor de asigurare cibernetică.

Sursa informatiei : https://www.marketsandmarkets.com/

error: Content is protected !!