O scurtă istorie a asigurărilor cibernetice

O scurtă istorie a asigurărilor cibernetice

O scurtă istorie a asigurărilor cibernetice

Scurgerile de date ( bresele de securitate ) nu au început atunci când companiile au început să-și stocheze datele protejate digital. Brese de securitate au inceput sa apara de cand persoanele fizice și companiile au ținut evidențe și au stocat informații private. Înainte ca utilizarea computerul să devină un lucru obișnuit, o încălcare a datelor ar putea fi ceva la fel de simplu ca vizualizarea fișei medicale a unei persoane fără autorizație sau găsirea documentelor sensibile care nu au fost eliminate în mod corespunzător. Cu toate acestea, încălcările de date divulgate publicului au crescut în frecvență în anii 1980, iar în anii 1990 și începutul anilor 2000, conștientizarea publicului cu privire la potențialul de încălcare a datelor a început să crească.

Cele mai multe informații despre încălcarea datelor se concentrează pe perioada de timp din 2005 până astăzi. Acest lucru se datorează în mare măsură progresului tehnologiei și proliferării datelor electronice în întreaga lume, făcând ca protectia datelor o preocupare de top atât pentru companii, cât și pentru consumatori. Încălcările de date de astăzi pot afecta sute de mii – adesea milioane – de consumatori individuali și chiar și mai multe înregistrări individuale, toate dintr-un singur atac asupra unei companii.

Educația este importantă pentru ca o companie să înțeleagă amenințarea atacurilor cibernetice și gravitatea acestor tipuri de amenințări si sa implementeze o strategie de securitate cibernetică de calitate.

În mod surprinzător, asigurarea cibernetică a apărut in ultimii ani pe scena asigurărilor ca urmare a faptului că alte polițe de asigurare tradiționale de business nu au fost create pentru a acoperi tipurile de riscuri cele mai frecvent asociate cu asigurarea cibernetică.

In anul 2020 cererea de asigurări cibernetice a inceput să crească rapid și ofertele sunt extinse și personalizate iar polițele emise evoluează către soluții mai specifice industriei și devin mai puțin generale.

Pentru majoritatea organizațiilor, un atac cibernetic grav și potențial dăunător este mai mult o chestiune de „când”, nu „dacă”.

Se preconizează că dimensiunea pieței globale a asigurărilor cibernetice în scenariul post-COVID-19 va crește de la 7,8 miliarde USD în 2020 la 20,4 miliarde USD până în 2025, la un CAGR de 21,2%. Factorii majori care determină piața includ numărul tot mai mare de încălcări ale securității și atacuri cibernetice care duc la pierderi financiare uriașe și reglementări guvernamentale stricte în vederea adoptării polițelor de asigurare cibernetică.

Sursa : https://www.reportlinker.com/

error: Content is protected !!